Frigarui de pui cu ratatouille din: piept de pui, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, cimbru, vanata, dovlecel, ardie grasi, ceapa, rosii, usturoi, foaie de dafin, sare, piper, nucsoara, ulei. Ingrediente: Pentru frigarui: 500 g piept de pui 100 g rosii cherry ulei de masline sare piper cimbru Pentru ratatouille: 1 vanata 1 dovlecel […]
Friptura de rata cu smochine
PrinteazaFriptura de rata cu smochine din: rata, smochine, portocale, scortisoara, otet, rodie.
- 2 raţe (cam de 2 kg fiecare)
- 350 g smochine deshidratate
- 2 portocale, curăţate de coajă şi tăiate segmente
- 4 batoane de scorţişoară
- 150 ml suc proaspăt de portocală
- 3 linguri oţet de vin roşu
- 5 linguri sirop de rodie
- 3 rodii tăiate în două (opţional)
- 4 smochine proaspete, tăiate în două
Mod de preparare:
Raţele se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă şi se aşază pe un grătar deasupra tăvii de friptură pentru a se scurge grăsimea în ea.
Se presară cu sare şi se dă timp de 1 oră la cuptorul preîncălzit. Dacă grăsimea din tavă începe să se ardă, se scurge într-un alt vas.
Friptura se lasă la odihnă timp de 10 minute. Intre timp, se aşază în tava de friptură smochinele deshidratate, portocalele, batoanele de scorţişoară şi se toarnă deasupra sucul de portocale, oţetul şi siropul de rodie.
Se dă la cuptor pentru 10 minute, adăugând în ultimele minute şi seminţele de rodie.
Se adaugă sare şi piper negru proaspăt măcinat.
Friptura se taie şi se serveşte cu sosul şi compoziţia de fructe, ornând cu smochinele proaspete.
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura de rata cu vin
Friptura de rata cu vin din: rata, unt, mere, prune, pere, vin, sare. Ingrediente: 1 raţă 3 linguri cu unt 2 mere 10 prune 2 pere 1 pahar cu vin sare Mod de preparare: Curăţaţi raţa de pene şi de fulgi, treceţi-o prin flacără mare ca să se pârlească puful mărunt . Despicaţi pieptul […]
Pofta buna!