Piept de rata cu smochine din: piept de rata, vin, smochine, sare, piper, vanata, ardei gras, cartof, dovlecei, morcov, ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de raţă 120 g de vin rosu 4 smochine uscate sare şi piper Pentru ghiveci: 1 vânătă 1 ardei gras 1 cartof 2 dovlecei 1 morcov ulei de măsline sare Mod de preparare: Luaţi un piept de raţă întreg, curăţaţi-l şi pregătiţi-l […]
Friptura de rata cu vin
PrinteazaFriptura de rata cu vin din: rata, unt, mere, prune, pere, vin, sare.
- 1 raţă
- 3 linguri cu unt
- 2 mere
- 10 prune
- 2 pere
- 1 pahar cu vin
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi raţa de pene şi de fulgi, treceţi-o prin flacără mare ca să se pârlească puful mărunt
. Despicaţi pieptul sau spatele ca să goliţi pasărea.
Aruncaţi maţele, curăţaţi plămânii, desprindeţi măruntaiele, spălaţi pasărea pe dinăuntru şi pe dinafară, scurgeţi-o în sită, apoi săraţi-o pe dinăuntru.
Ungeţi o cratiţă cu pereţii înalţi cu unt, aşezaţi pasărea întreagă, turnaţi peste ea vin şi apă caldă.
Scoateţi grăsimea din pasăre, ungeţi toată carnea cu grăsimea topită, săraţi puţin, puneţi cratiţa în cuptorul cald să se rumenească la foc potrivit, aproape 2 ore, după ce aţi umplut golul cu fructe tăiate felii şi măruntaiele.
Pofta buna!
poate iti place si:
Piept de rata cu smochine
Pofta buna!