Friptura rece de pasare
PrinteazaFriptura rece de pasare din: friptura de pasare, oua, franzela, otet, capere, dafin, ulei, patrunjel.
- friptură de pasăre
- 5 ouă
- o franzelă
- oţet de tarhon
- capere
- o foaie de dafin
- untdelemn
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Orice bucată din friptura de pui, clapon sau curcan o tăiem in felii subtiri.
Luăm o franzeluţă inmuiată în oţet de tarhon, 5 gălbenuşuri de ou fierte, o lingură de capere, o foaie de dafin bine pisată, adăugăm 2-3 linguri de untdelemn, 2-3 linguri de otet şi toate le pasăm şi le trecem prin sită.
Această compoziţie, trecută prin sită, trebuie să fie mai groasă, mai consistentă, ca un sos. Turnăm sosul pe o farfurie mare (platou), şi peste el punem feliile subţiri de came.
Se ornează cu pătrunjel verde tocat, sau cu arpagic verde tăiat mărunt.
Pofta buna!