Friptura rece de pui
PrinteazaO reteta gustoasa de friptura din: carne de pui, frisca lichida, ciuperci, ceapa, oua, faina, condimente, ulei de masline, unt, ulei, lamaie, foi de dafin, rozmarin, salvie, cimbru.
- 8 buc. carne de pui
- 300 ml frişcă lichidă
- 300 g ciuperci
- 5 cepe mari
- 2 ouă
- 1 lingură făină
- 2 linguri condimente pentru friptura de pui
- 2 linguri ulei de măsline
- 50 g unt
- 100 ml ulei
- 1 lămâie
- 2 foi de dafin
- câteva fire de rozmarin
- salvie
- cimbru
Mod de preparare:
Sărezi şi piperezi bucăţile de carne, apoi le treci prin făină. Rumeneşti bucăţile de pui în unt şi ulei de măsline. Le pui în alt vas pe foc, adaugi condimentele pentru friptură de pui şi torni apă caldă, să acoperi carnea. Laşi să fiarbă, adaugi condimentele, acoperi vasul şi laşi să fiarbă 15 minute. Adaugi ceapă şi laşi vasul pe foc încă 20 minute.
Căleşti ciupercile în 100 ml ulei. Pui carnea cu ceapa în vasul în care ai călit ciupercile. Strecori sosul în care a fiert carnea şi îl laşi pe foc până rămân 400 ml.
Torni într-un vas sucul de lămâie, 150 ml frişcă şi adaugi albuşurile. Baţi bine amestecul cu telul şi adaugi 100 ml de sos fierbinte.
Adaugi sosul rămas şi laşi pe foc, amestecând până capătă consistenţă. Laşi la frigider 12 ore. Amesteci sosul cu frişca rămasă şi torni peste friptură.
Friptura rece de pui
Pofta buna!