Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi bacon
PrinteazaO reteta de Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi bacon din: cartofi, ulei de masline, somon afumat, mazare, ceapa verde, otet de vin alb si menta.
- 500 g cartofi noi, taiati in jumatati
- 2 lingurite ulei de masline
- 150 g fasii de somon afumat
- 1 fileu de somon, fara piele, de aprooximativ 700 g
- 200 g de mazare, decongelata
- 4 cepe verzi, feliate
- putin otet de vin alb
- 1 mana mica de menta, tocata
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 220 °C/gaz 7. Se pun cartofii într-o tavă de copt adâncă, se stropesc cu o linguriţă de ulei şi se asezonează. Se coc 20 de minute sau până când încep să prindă culoare, apoi se presară fâşiile de somon şi se mai lasă în cuptor 10 minute până când acestea devin crocante.
Se scoate tava din cuptor, se împing către marginea tăvii cartofii şi fâşiile de somon şi se pune în centru somonul întreg. Se unge cu restul de ulei şi se pune iar în cuptor pentru 20 de minute sau până când somonul este pătruns, între timp, se pune mazărea în apă fiartă pentru două minute, apoi se scurge.
Când peştele este gata, se pune pe un platou. Se adaugă mazărea peste cartofi, se presară ceapa, se stropeşte totul cu puţin oţet, se adaugă menta şi se asezonează după gust. Se pune garnitura în jurul somonului şi se serveşte.
Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi bacon
Pofta buna!