Friptură cu somon şi sparanghel prăjit
PrinteazaO reteta delicioasa de somon cu: cartofi, ulei de masline, sparanghel, rosii cherry, otet balsamic, somon, busuioc.
- 400 g cartofi noi
- 2 linguri ulei de măsline
- 8 lăstari de sparanghel, curatati si taiati in doua
- 2 maini de rosii cherry
- o lingura otet balsamic
- 2 fileuri de somon a cate 140g fiecare
- o mana de frunze de busuioc
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 200°C. Pune cartofii nedecojiţi şi uleiul de măsline într-o tavă.
Lasă-i să se rumenească la cuptor timp de 20 de minute.
Adaugă sparanghelul şi amestecă-l cu cartofii. Pune tava la cuptor timp de 15 minute. împrăştie roşiile cherry şi oţetul în tavă.
Aşază peştele între legume ca să prindă gustul lor.
Picură restul de ulei. Pune din nou tava la cuptor timp de 10-15 minute până se coace somonul.
Ia tava din cuptor şi împrăştie frunzele de busuioc peste friptura.
Friptură cu somon şi sparanghel prăjit
Pofta buna!