Friptura de vanat cu mango din: steak, cartofi, mango, miere, ulei, ardei, coriandru. Ingrediente: 750 g cartofi, tăiaţi sferturi 4 steak-uri de vânat sau ceafă de porc 1 mango, curăfaf şi tăiat bucăţi mici zeama şi coaja răzuită de la 1 lămâie 2 linguri ulei 2 linguri miere 4 ardei capia copti 1 linguriţă coriandru […]
Friptura cu sos de mango
PrinteazaFriptura cu sos de mango din: piper, file de vita, ulei, sare, piper, mango, ceapa, usturoi, tarhon, indulcitor, oter, supa.
- 1-2 linguriţe piper verde la borcan
- 4 buc. file de vită (a180g)
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 mango copt
- 1 ceapă roşie
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă tarhon uscat
- 1/2 linguriţă îndulcitor
- 1-2 linguri oţet
- 150 ml supă
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 80°C. Tocaţi mărunt boabele de piper.
Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet şi prăjiţi-o la foc mediu 6-7 minute.
Condimentaţi-o cu sare şi piper, aşezaţi-o într-o formă de sufleu şi daţi-o la cuptor 30-40 de minute.
Curăţaţi fructul de mango şi tăiaţi miezul felioare ce cea. 5 min. Curăţaţi ceapa şi usturoiul, tocaţi ceapa şi pisaţi usturoiul.
Incingeţi restul uleiului într-o tigaie. Adăugaţi ceapa, usturoiul şi tarhonul şi fierbeţi înăbuşit 5 minute.
Presăraţi îndulcitorul şi încorporaţi-l. Stingeţi totul cu oţet. Adăugaţi supa şi felioarele de mango şi daţi în clocot.
Condimentaţi cu sare şi piper. Serviţi carnea cu sosul pregătit şi ornaţi-o cu verdeaţă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura de vanat cu mango
Reteta zilei: Sos de mango
Un preparat delicios si gustos, sosul de mango este usor de preparat si se poate servi cu carne de pui. Ingrediente: 1 lingura ulei vegetal 2 lingurite ghimbir proaspat, tocat 2 catei de usturoi, tocati 1 ardei chili rosu, tocat 2 lingurite seminte chimen negru 1 lingurita coriandru 1/2 lingurita chimen 1/4 lingurita curcuma 1/4 […]
Pofta buna!