Friptura cu sos de rosii – usor de preparat
PrinteazaFriptura cu sos de rosii din: piept de pui, sare, piper, condimente, maghiran, rosii, uleismantana, unt, ciuperci, patrunjel, ardei.
- 2 piepţi de pui
- sare
- piper
- condimente
- maghiran
Pentru sos şi garnitură ai nevoie de:
- 5 roşii bine coapte
- ulei
- smântână
- unt
- o cutie de ciuperci
- pătrunjel
- felii de roşii şi ardei pentru decor
Mod de preparare:
Tai carnea în jumătate ca să-ţi iasă patru porţii, o condimentezi şi o dai la cuptor într-o tavă cu puţină apă amestecată cu ulei.
Separat, într-o tigaie faci sosul astfel: pui puţin ulei să se încingă, adaugi roşiile curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare şi câteva ciuperci.
Laşi să fiarbă sosul şi după aceea îl strecori şi-l amesteci cu 2- 3 linguri de smântână.
Ciupercile le treci sub un jet de apă rece, le laşi să se scurgă bine şi apoi le tai felioare.
Opreşti câteva pentru decorul final, iar pe restul le pui să se călească în unt şi când sunt gata adaugi şi carnea.
Le mai căleşti câteva minute.
Servesti pe o farfurie întinsă aşezi întâi carnea, torni sosul, pui ciupercile din tigaie şi ornezi cu ciupercuţele pe care le-ai oprit, frunze de pătrunjel, felii de roşii şi de ardei.
Friptura cu sos de rosii
Pofta buna!
Incoming search terms:
- friptura cu sos de rosii