Bruschete cu Tapenade de Măsline din: bagheta, masline, usturoi, capere, ulei, suc de lamaie, sare, piper, rozmarin. Această rețetă îți va deschide apetitul pentru aromele bogate ale mării Mediterane, oferindu-ți o experiență culinară rafinată și ușor de realizat. Tapenade, cu origini în Provența, Franța, aduce împreună gustul intens al măslinelor cu notele subtile de usturoi […]
Friptură cu sos de roşii
PrinteazaFriptură cu sos de roşii
Ingrediente:
- 500 g carne macra de vită
- o ceapă
- două linguri de ulei de măsline
- două linguri de bulion
- o linguriţă de unt
- 250 g paste
- supă
- sare
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se încinge uleiul de măsline şi se prăjeşte ceapa împreună cu carnea de vită. stinge cu apă caldă, se acoperă tigaia cu un capac şi se mai lasă să fiarbă înăbuşit încă 30 de minute.
Se scoate friptura, se unge cu unt şi se pune într-o tavă, în cuptor, ca să se rumenească. Sosul de roşii se obţine amestecând bulionul cu puţină supă.
Pastele se pun la fiert într-o oală cu apă clocotită în care s-au adăugat sare şi câţiva stropi de ulei. Când s-au înmuiat suficient se strecoară. Friptura se serveşte cu sos de roşii şi paste.
Pofta buna!
Bulgur cu Carne de Miel, Cimbru și Rozmarin
Bulgur cu Carne de Miel, Cimbru și Rozmarin din: carne de miel, bulgur, supa, ulei, ceapa, usturoi, rozmarin, cimbru, sare, piper, pasta de tomate, legume. Este o rețetă savuroasă, îmbogățită cu aromele puternice ale cimbrului și rozmarinului, oferind o experiență culinară autentic mediteraneană. Carnea de miel, apreciată pentru textura sa fragedă și gustul distinct, se […]