Friptura in sos tomat cu ardei iute si usturoi
PrinteazaFriptura in sos tomat cu ardei iute si usturoi din: carne, ardei gras, ardei iute, unt, ketchup, zahăr, sare, piper, bicarbonat, usturoi, ou, făină de grâu.
- 350 g carne
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
- 3 linguri unt
- 8 linguri ketchup
- 1 linguriţă zahăr
- sare şi piper măcinat, după gust
- 1 linguriţă rasă bicarbonat
- 1 linguriţă usturoi tocat
- 1 ou
- 2 linguri făină de grâu
Mod de preparare:
Carnea, tăiată felii potrivite, se lasă la macerat într-un amestec omogen preparat din toate celelalte ingrediente, mai puţin ardeiul gras.
Se încinge bine uleiul într-o cratiţă pe foc şi se aşază bucăţile de carne. Se lasă până ce se fac frumos pe o parte, se întorc şi se toarnă sosul în care au stat şi ardeiul gras, fără cotor şi codiţă, tăiat şuviţe subţiri.
Se serveşte caldă, cu sosul în care s-a preparat.
Pofta buna!