Friptura spaniola de porc cu orez
PrinteazaFriptura spaniola de porc cu orez din: ulei de masline, spata de porc, ceapa, usturoi, faina, rosii, vin rosu, busuioc, ardei gras, masline umplute, sare, piper, frunze de busuioc, orez, unt, supa de pui, sofran.
- 2 linguri ulei de măsline
- 800 gr spată de porc dezosată, tăiată bucăţi
- o ceapă mare, tăiată rondele
- 2 căţei de usturoi
- o lingură făină
- 450 gr roşii, decojite şi tăiate cuburi
- 175 ml vin roşu
- o lingură busuioc proaspăt, tocat fin
- un ardei gras verde, tăiat fâşii subţiri
- 50 gr măsline umplute cu ardei sau gogoşar, tăiate pe din două
- sare
- piper negru măcinat
- frunze de busuioc proaspăt
- 250 g orez
- unt
- supa de pui
- 1/4 lingurita sofran
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul circa 15 minute înainte de a vă apuca de gătit. Frigeţi carnea de porc la foc iute într-o cratiţă cu puţin ulei.Micşoraţi flacăra şi adăugaţi ceapa; după 5 minute puneţi şi usturoiul, apoi făina. Amestecaţi bine.
Adăugaţi roşiile apoi, puţin câte puţin, vinul. La sfârşit puneţi busuiocul tocat. Băgaţi cratiţa în cuptor, la foc foarte mic, unde o veţi lăsa circa o oră, o oră şi jumătate; verificaţi tot timpul să nu rămână carnea fără sos (eventual acoperiţi cratiţa cu un capac).
După ce scoateţi carnea din cuptor, adăugaţi-i ardeiul şi măslinele şi mai lăsaţi pe foc, la flacără mică, încă 30 minute. Puneţi sare şi piper după gust.
Cât timp carnea stă la cuptor, preparaţi orezul. încingeţi uleiul împreună cu untul într-o tigaie adâncă şi căliţi câteva minute ceapa tocată. Adăugaţi orezul şi şofranul, amestecaţi bine, apoi turnaţi deasupra supa de pui şi, când începe să clocotească, acoperiţi cu un capac şi micşoraţi focul cât de mult se poate.
Lăsaţi să fiarbă astfel circa 15 minute, până când orezul este fiert şi supa a fost absorbită complet. Potriviţi gustul cu sare şi piper şi serviţi alături de friptură, ornat cu frunze de busuioc proaspăt.
Friptură spaniolă de porc cu orez
Pofta buna!