Friptura in stil chinezesc
PrinteazaFriptura in stil chinezesc din: carne de vita, broccoli, chives, taietei, usturoi, ulei, sos de soia.
Ingrediente:
- 1 bucata broccoli, ruptă buchete
- 500 g carne de vită, tâiată fâşii
- 4 ciuperci mari, tâiate felii
- 0 legătură de chives
- 250 g tăieţei cu ou
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi, tocat
- 3 linguri sos de soia
- 4 linguri sos hoisin
- zeama de la lămâie
Mod de preparare:
Friptura in stil chinezesc: Fierbe tăieţeii şi broccoli în apă clocotiră cu sare, conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj.
Scurge de lichid, dar păstrează 2-3 linguri, şi lasă să stea deoparte la cald.
Incinge 1/2 lingură ulei de măsline într-un vas adâncit – wok. Prăjeşte carnea la temperatură maximă, amestecând continuu 3-4 minute, pănă când se rumeneşte. Pune carnea deoparte.
Adaugă uleiul rămas şi prăjeşte ciupercile 2-3 minute.
Pune usturoiul, sosul de soia, hoisin şi zeama de lămâie. Lasă să dea câteva clocote 1 minut şi apoi adaugă carnea, tăieţeii şi broccoli.
Amestecă pentru a se unge uniform şi ţine pe foc 1 minut. Presară chives şi serveşte.
Pofta buna!