Boeuf Stroganoff cu cartofi si ciuperci din: muschi de vita, unt, ciuperci, ulei, smantana, cartofi, ceapa, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g muschi vita 100 g unt 250 g ciuperci 4 linguri ulei 100 ml smantana 500 g cartofi 2 cepe sare piper patrunjel Mod de preparare: Carnea, taiata cubulete, se pune la fript intr-o […]
Friptura Stroganoff
PrinteazaFriptura Stroganoff din: carne de vita, smantana, ceapa, ciuperci, vin, mustar, faina, ulei, unt, sare, piper.
- 500 g carne de vită
- 300 g smântână
- 2-3 cepe potrivite
- 700 g ciuperci proaspete
- 200-300 ml vin alb sec
- 2 linguriţe cu muştar de Dijon
- 2 linguri cu făină
- ulei
- 1 lingură cu unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă şi taie carnea în fâşii subţiri. Căleşte-o în puţin ulei încins, iar după cinci minute adaugă sare şi un praf de piper măcinat.
Separat, amestecă smântână cu muştarul şi adaugă treptat vinul, formând un sos.
Când fâşiile de carne s-au pătruns, scoate-le într-un castron şi acoperă ca să se păstreze cât mai fierbinte.
Căleşte ceapa în untul topit şi două linguri cu ulei, presară puţină sare şi ţine-o pe foc până devine aurie, sticloasă.
Adaugă ciupercile feliate şi căleşte-le până se înmoaie. Pune carnea şi continuă fierberea la foc mic.
Pune 3-4 linguri din sosul de smântână şi amestecă permanent până se îngroaşă puţin.
Serveşte imediat carnea cu sos, alături de o garnitură de orez sau cartofi natur.
Pofta buna!
poate iti place si:
Vită Stroganoff
O reteta de vita stroganoff din: antricot, sare, piper, ceapa, ciuperci, bulion de vita, sos worcestershire, usturoi, smantana si patrunjel. Ingrediente: 300 g felii de antricot Sare si piper negru 150 g ceapa, fin tocata 125 g ciuperci, taiate fin 100 ml bulion de vita sau sherry 1 lingura sos Worcestershire 1 lingura coniac, optional […]
Pofta buna!