Friptura cu struguri si sfecla
PrinteazaFriptura cu struguri si sfecla din: pulpa de porc, struguri, suc de rosii, ceapa, faina, cuisoare, dafin, busuioc, cimbru, sare, piper, ulei, sfecla rosie si rosii cherry.
- 1 kg pulpa de porc
- 250 g struguri negri
- 150 ml suc de rosii (sau o conserva de rosii decojite)
- 1 ceapa mica
- 100 g faina
- 2 cuisoare
- 1 foaie dafin
- 1 fir de busuioc
- 1 fir de cimbru
- sare
- piper
- ulei
- 400 g sfecla rosie
- rosii cherry pentru decor
Mod de preparare:
Speli pulpa, o dai cu sare şi piper, o treci prin făină şi o prăjeşti puţin în ulei, apoi o adaugi peste ceapa tăiată cubuleţe.
Când ceapa şi carnea sunt rumene, adaugi sucul die roşii, cuişoarele, foaia de dafin, busuiocul, cimbrul şi torni apă până acoperi bucata de carne.
Laşi totul s.ă fiarbă până e bine pătrunsă carnea. La final, mai adaugi puţină sare şi piper dacă meii e nevoie.
Adaugi şi boabele de struguri şi mai laşi totul timp de 10 minute. Separat, fierbi sfecla, iar când e gata, o cureţi de coajă.
Tai sfecla roşie rondele, o presari ciu sare şi piper şi o pui pe grilll.
Serveşti friptura alături de sfecla roşie şi torni deasupra sosul format. Decorezi totul cu roşii cherry şi cimbru sau pătrunjel.
Friptura cu struguri si sfecla
Pofta buna!
Nu vad locul strugurilor langa friptura, dar asa sunt eu, nu-l vad …