Friptură la tigaie
PrinteazaFriptura la tigaie din: carne de manzat, rosii cherry, masline, vin, frunze de salata, ulei de masline, rozmarin si sare.
Ingrediente:
- 500 g carne de mânzat
- 250 g roşii cherry
- 300 g măsline rondele
- 1 ceşcuţă cu vin
- frunze de salată
- 4 linguri cu ulei de măsline
- rozmarin
- sare
Mod de preparare:
Friptură la tigaie: Spală bine bucata de carne, unge-o cu puţin ulei şi condimenteaz:0 cu sare şi rozmarin.
Rumeneşte-o în restul de ulei! Scoate carnea pe un platou şi tai-o în felii potrivit de groase.
In grăsimea rămasă, pune rondelele de măslinele şi stropeşte cu vin.
Lasă să dea în câteva clocote, adaugă carnea şi roşiile.
Potriveşte gustul de sare, iar când sosul a scăzut, pune frunze de salată şi opreşte focul. Serveşte-o fie caldă, fie rece.
Pofta buna!