Supă de Post cu Mazăre și Cartofi – este un preparat tradițional, simplu și sănătos, perfect pentru zilele de post. Această supă este bogată în fibre și vitamine, oferind un aport nutritiv echilibrat și un gust reconfortant. Mazărea și cartofii se combină pentru a crea o textură cremoasă și o aromă delicată, fiind ideală pentru […]
Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână
PrinteazaFriptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână din: chifla, ceapa, ulei, carne tocata, ou, sare, piper, cimbru, maghiran, ciuperci, unt, faina si supa.
Ingrediente:
- 1 chifla veche de-o zi
- 3 cepe
- 4 linguri ulei
- 1 kg carne tocata mixta
- 1 ou
- sare
- piper
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita maghiran uscat
- 250 g ciuperci Champignon
- 1 lingura unt
- 1 lingura faina
- 400 ml supa
Mod de preparare:
înmoaie chifla, apoi se stoarce. Se curăţă şi se toacă ceapa; se căleşte într-o lingură de ulei încins şi se lasă să se răcească.
încinge cuptorul la 180°C. Se frământă carnea tocată cu chifla, oul, 2 cepe, sare, piper, cimbru şi maghiran.
aşază într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi se unge cu ulei; se coace cca 1 oră.
pregătesc ciupercile, se taie felii şi se prăjesc în restul de ulei; sie scot.
călesc restul de ciuperci şi se adaugă unt şi făină; se amestecă, apoi se adaugă ciupercile şi supa.
lasă să fiarbă la foc moale cca 5 min. şi se condimentează.
Friptură tocată cu sos de ciuperci şi smântână
Pofta buna!
Supă de Post cu Mazăre și Cartofi
Foarte buna reteta! Felicitari pentru articol!