Friptură tocată umplută cu cartofi si cascaval
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura tocata umpluta cu cartofi si cascaval din: chifla, lapte, carne tocata, ou, mustar, sare, piper, verdeata, ceapa, unt, crema de branza, legume, slanina, cartofi, nucsoara, smantana si cascaval.
- 1/2 chifla veche de-o zi
- lapte
- 500 g carne tocata
- 1 ou
- mustar
- sare
- piper
- verdeata tocata
- 1 ceapa
- 1 lingura unt
- 150 g crema de branza
- 200 g legume congelate asortate
- 200 g slanina taiata felii
- 1 kg cartofi fierti in coaja
- nucsoara
- 200 ml smantana
- 200 g cascaval ras
Mod de preparare:
Se înmoaie chifla în lapte; se stoarce şi se mărunţeşte cu furculiţa; se frământă cu carne tocată şi ou; se adaugă sare, muştar, piper şi verdeaţă.
Ceapa se toacă şi se căleşte în unt până devine translucidă. Se adaugă brânza de vaci şi legumele şi se lasă să fiarbă la foc moale. Se condimentează.
Jumătate din cantitatea de felii de slănină se aşază într-o formă de chec, transversal, astfel încât să se reverse peste marginile formei. Se aşază apoi jumătate din cantitate de carne, fegumele şi restul de carne.
Se acoperă cu restul de felii de slănină şi se pliază marginile spre centru. Se coace la cuptor cca 25 min.
Se decojesc cartofii, se taie felii şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
Se răstoarnă într-o formă de sufleu şi se repartizează de jur-împrejur cartofii; se toarnă smântână şi se presară caşcaval ras. Se mai coace 30 minute.
Friptură tocată umplută cu cartofi si cascaval
Pofta buna!