Friptură tocată umplută cu cartofi si cascaval

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura tocata umpluta cu cartofi si cascaval din: chifla, lapte, carne tocata, ou, mustar, sare, piper, verdeata, ceapa, unt, crema de branza, legume, slanina, cartofi, nucsoara, smantana si cascaval.

Ingrediente:Friptură tocată umplută cu cartofi si cascaval

  • 1/2 chifla veche de-o zi
  • lapte
  • 500 g carne tocata
  • 1 ou
  • mustar
  • sare
  • piper
  • verdeata tocata
  • 1 ceapa
  • 1 lingura unt
  • 150 g crema de branza
  • 200 g legume congelate asortate
  • 200 g slanina taiata felii
  • 1 kg cartofi fierti in coaja
  • nucsoara
  • 200 ml smantana
  • 200 g cascaval ras

 

Mod de preparare:

Se înmoaie chifla în lapte; se stoarce şi se mărunţeşte cu furculiţa; se frământă cu carne to­cată şi ou; se adaugă sare, muştar, piper şi verdeaţă.

Ceapa se toacă şi se căleşte în unt până devine translucidă. Se adaugă brânza de vaci şi legumele şi se lasă să fiarbă la foc moale. Se condimentează.

Jumătate din cantitatea de felii de slănină se aşază într-o formă de chec, transversal, astfel încât să se reverse peste marginile formei. Se aşază apoi jumătate din cantitate de carne, fegumele şi restul de car­ne.

Se acoperă cu restul de felii de slănină şi se pliază marginile spre centru. Se coace la cuptor cca 25 min.

Se decojesc cartofii, se taie felii şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.

Se răstoarnă în­tr-o formă de sufleu şi se reparti­zează de jur-împrejur cartofii; se toarnă smântână şi se presară caş­caval ras. Se mai coace 30 minute.

Friptură tocată umplută cu cartofi si cascaval

Friptură tocată umplută cu cartofi si cascaval

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.