Friptura tocata
PrinteazaFriptura tocata din: ceapa, oua, pesmet, carne tocata, morcovi, cartofi.
- 1 ceapă
- 2 ouă
- 2 linguri pesmet
- 300-400 g carne de tocat
- 2 cartofi
- 2 morcovi
Mod de preparare:
Toacă bine carnea, amestec-o . cu ceapă, ouă, piper, sare şi 1/2 din verdeaţă. Omogenizează compoziţia şi modelează un fel de chiftele alungite, ca o franzelă.
Pune carnea astfel modelată în cuptor, la bain-marin, timp de 45 de minute. Când este gata, scoate friptura şi tai-o felii.
Separat, fierbe morcovii şi cartofii în apă cu sare. Dacă sunt din cei sfărâmicioşi, fierbe cartofii în coajă. Când sunt gata, curăţă-i şi taie-i cubuleţe, iar morcovii fâşii.
Aşază feliile de carne pe un platou, alături de cartofi şi fâşii de morcovi fierţi.
Pofta buna!