Friptură de vacă cu garnitură de măcriş şi sos pesto cu chili şi alune
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de vaca din: fleica de vaca, alune de padure, chili rosu, macris, ulei de masline, otet balsamic.
- 50g de alune de pădure
- 1 chili roşu, curăţat de seminţe şi tăiat
- 85g măcriş de baltă
- 11/2 lingură ulei de măsline, plus extra pentru grătar
- 3 lingurite de oţet balsamic
- 2 fleici, în jur de 140g fiecare
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 160°C. Se aşază alunele într-o tavă şi se coc 5-10 minute până se rumenesc (în acelaşi timp puteţi coace şi usturoiul pentru piure).
Se lasă alunele să se răcorească puţin. Se amestecă în robotul de bucătărie alunele răcite, chili, 50g de măcriş, 1/2 lingură ulei de măsline, 1 lingură de oţet balsamic şi condimente, până obţineţi un amestec tocat fin.
Acesta este sosul pesto cu chili şi alune, care nu trebuie să fie prea moale trebuie să se simtă totuşi textura alunelor. Se dă deoparte.
Se încinge o tigaie grătar până scoate fum. Se ung bucăţile de carne cu puţin ulei şi se asezonează pe ambele părţi cu sare.
Se lasă pe gratar două minute pe fiecare parte pentru a obţine o friptură în sânge (lăsaţi-le 3 minute pentru o friptură potrivită sau 4 minute pentru una bine făcută). Se scot pe o farfurie şi se lasă 5 minute să se răcorească.
Zeama lăsată se amestecă cu sosul pesto este delicioasă şi e păcat să o irosiţi.
Pentru servit, se împarte piureul de usturoi copt pe două farfurii, se presară cu puţin măcriş şi se aşază friptura deasupra.
Se garniseşte cu o lingură cu vârf de sos pesto şi se stropeşte cu restul de oţet balsamic.
Friptură de vacă cu garnitură de măcriş şi sos pesto cu chili şi alune
Pofta buna!