Friptura de vita cu ardei gras si rozmarin
PrinteazaFriptura de vita cu ardei gras si rozmarin din: friptura de vita, ceapa, ardei gras, unt, patrunjel, dovlecel, piper boabe, sare, rozmarin, mustar, ulei.
- 4 fripturi de vita
- 2 cepe
- 1 ardei gras rosu
- linguri unt
- 1 ardei gras galben
- patrunjel
- 1 dovlecel
- piper boabe
- sare
- rozmarin proaspat
- 1 lingura mustar
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
Incingi o lingură de unt. Cureţi cepele, le tai julien şi le pui la călit. Laşi până se înmoaie. Apoi scoţi ceapa din ulei. O amesteci cu muştarul, pătrunjelul spălat şi tocat şi frunzuliţe de rozmarin.
Speli carnea, elimini eventualele pieliţe şi o tamponezi cu un şerveţel. Apoi sărezi şi piperezi.
Le ungi pe o parte cu jumătate din amestecul de ceapă, încingi o tigaie cu restul de unt. Aşezi fripturile cu partea unsă în jos.
Laşi 5 minute, timp în care ungi cu restul de amestec de ceapă şi partea de sus a fripturilor.
Le întorci. Când sunt gata ornezi cu piper proaspăt măcinat şi frunze de rozmarin. Speli legumele, cureţi ardeii de cotor şi seminţe şi feliezi.
Iar dovlecelului îi elimini capetele, il tai pe lung si feliezi. Le sotezi in putin ulei, sarezi si servesti ca garnitura la fripturi.
Friptura de vita cu ardei gras si rozmarin
Pofta buna!