Friptura de vita cu bacon si boia

Printeaza

Friptura de vita cu bacon si boia din: antricoate de vită, ceapă, mujdei (sau căţei de usturoi tăiaţi), bacon, vin roşu, pătrunjel verde, ulei, smântână, boia, sare, piper.

 

Ingrediente: Friptura_de_vita_cu_bacon_si_boia

  • 4 antricoate de vită de 250 g fiecare
  • 100 g ceapă tăiată
  • 50 g mujdei (sau căţei de usturoi tăiaţi)
  • 100 g bacon tăiat feliuţe
  • 100 ml vin roşu
  • 1 legătură de pătrunjel verde tocat mărunt
  • 200 ml ulei
  • 50 g smântână
  • boia
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Intr-o tigaie încăpătoare, pui uleiul să se încingă şi, după ce s-a încins, aşezi antricoatele să se prăjească. După ce ai pus antricoatele în tigaie, reduci focul ime­diat.

Adaugi toate mirodeniile şi laşi să se prăjească antricoatele la foc mic. După ce s-a prăjit carnea, o scoţi şi, în aceeaşi tigaie, pui baconul, ceapa, usturoiul şi le laşi să se călească.

Adaugi apoi vinul roşu şi laşi să fiarbă până scade cantitatea la jumătate. Pui din nou carnea, laşi să dea un clocot ca să prindă gust şi, la sfârşit, adaugi smântână şi pătrunjelul verde.

La masă, serveşti friptura cu garnitură de cartofi (natur sau piure) şi cu salată verde.

Friptura de vita cu bacon si boia

Friptura_de_vita_cu_bacon_si_boia

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.