Friptura de vita cu bacon si boia
PrinteazaFriptura de vita cu bacon si boia din: antricoate de vită, ceapă, mujdei (sau căţei de usturoi tăiaţi), bacon, vin roşu, pătrunjel verde, ulei, smântână, boia, sare, piper.
- 4 antricoate de vită de 250 g fiecare
- 100 g ceapă tăiată
- 50 g mujdei (sau căţei de usturoi tăiaţi)
- 100 g bacon tăiat feliuţe
- 100 ml vin roşu
- 1 legătură de pătrunjel verde tocat mărunt
- 200 ml ulei
- 50 g smântână
- boia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o tigaie încăpătoare, pui uleiul să se încingă şi, după ce s-a încins, aşezi antricoatele să se prăjească. După ce ai pus antricoatele în tigaie, reduci focul imediat.
Adaugi toate mirodeniile şi laşi să se prăjească antricoatele la foc mic. După ce s-a prăjit carnea, o scoţi şi, în aceeaşi tigaie, pui baconul, ceapa, usturoiul şi le laşi să se călească.
Adaugi apoi vinul roşu şi laşi să fiarbă până scade cantitatea la jumătate. Pui din nou carnea, laşi să dea un clocot ca să prindă gust şi, la sfârşit, adaugi smântână şi pătrunjelul verde.
La masă, serveşti friptura cu garnitură de cartofi (natur sau piure) şi cu salată verde.
Friptura de vita cu bacon si boia
Pofta buna!