Vita Stroganoff cu ciuperci din: muschi de vita, unt, ciuperci, ulei, smantana, cartofi, ceapa, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g muschi vita 100 g unt 250 g ciuperci 4 linguri ulei 100 ml smantana 500 g cartofi 2 cepe sare piper patrunjel Mod de preparare: Carnea, taiata cubulete, se pune la fript intr-o cratita […]
Friptura de vita cu ciuperci in sos
PrinteazaFriptura de vita cu ciuperci in sos din: antricoate de vita, ulei, sare, piper, ciuperci, faina, apa, suc de rosii, smantana, nucsoara.
- 4 antricoate de vita
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 500 g ciuperci
- 2 linguri faina
- 1 cana apa
- 2 linguri suc de rosii
- 2 linguri smantana
- 1 praf nucsoara
Mod de preparare:
Incingi uleiul într-un vas şi ţii antricoatele aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, având grijă să le întorci de mai multe ori ca să se rumenească uniform.
Apoi, cu câteva secunde înainte de a le lua de pe foc, asezonezi cu sare şi piper şi dai vasul la cuptorul încins aproximativ 10 minute.
Ai grijă să stropeşti carnea, din când în când, cu sosul format.
După ce s-a rumenit, o scoţi şi o laşi deoparte.
Dai ciupercile prin făină, după ce le-ai spălat şi tăiat jumătăţi, şi apoi le prăjeşti.
Amesteci apa cu sosul de roşii şi torni peste ciuperci.
Le laşi pe foc până se îngroaşă compoziţia.
Torni smântână, presari nucşoara, sarea şi piperul după gust şi ţii la fiert câteva minute să se combine aromele.
Friptura de vita cu ciuperci
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Antricoate de vita cu ciuperci
Antricoate de vita cu ciuperci din: antricoate de vita, ceapa, ciuperci, ou, marar, sare, piper, foaie de dafin, untură, rosii. Ingrediente: 1,5 kg antricoate de vită 4 cepe 500 g ciuperci 2 ouă mărar verde tocat sare piper 1 foaie de dafin 150 g untură 1 lingură pastă de roşii 500 g cartofi Mod de […]
Pofta buna!