Friptura de vita cu fructe
PrinteazaFriptura de vita cu fructe din: vrabioara sau antricot de vita, sarlote, mere, prune, ulei, vin, supa, ienupar, piper, scortisoara, unt, sare.
- 1,5 kg vrăbioară/antricot de vită
- 5-8 şalote (ceapă franţuzească)
- 300 g mere dulci
- 150 g prune
- 3 linguri cu ulei
- 250 ml vin roşu
- 350 ml supă clară de vită/legume
- 5 boabe de ienupăr
- 5 boabe de piper negru
- 5 cuişoare
- 1 baton de scorţişoară
- 1 linguriţă cu unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 140 grade C. Spală şi curăţă de eventualele pieliţe, vinişoare, tendoane bucata de carne, şterge-o cu un şervet de hârtie, dă-o cu un praf de sare şi piper proaspăt măcinat.
Curăţă şalotele, spală, taie în sferturi merele şi curăţă-le de seminţe, taie în jumătăţi prunele şi înlătură sâmburii.
Pune uleiul la încins intr-o tigaie şi rumeneşte la foc iute carnea până capătă o culoare rumenă.
Redu flacăra, pune în tigaie şalotele tăiate, merele şi prunele şi lasă până scade zeama.
Adaugă vinul, supa, condimentele şi acoperă. Lasă la foc mic, acoperit, 60-90 de minute.
Dacă foloseşti un termometru de carne, găteşte-o până ajunge la temperatura de 140°C.
Scoate carnea, înfăşoar-o în folie de aluminiu şi ţine-o la cald. Scurge fructele şi pune-le pe un platou.
Strecoară sosul rămas într-o crăticioară şi adaugă sare după gust şi untul. Serveşte friptura de vită cu fructe şi sos.
Friptura de vita cu fructe
Pofta buna!