Friptura de vita cu galuste de hrean

Printeaza

Friptura de vita cu galuste de hrean din: pulpa de vita, galuste de hrean, ceapa, morcov, otet, vin rosu, unt, cimbru, faina si rozmarin.

Ingrediente :

  • 1 kg pulpă de vită
  • 1/2 kg ceapă
  • 1/4 kg morcovi
  • 2 linguri de oţet
  • 1 pahar vin roşu
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri unt
  • foi de dafin
  • cimbru
  • rozmarin
  • piper boabe

Ingrediente găluşte:

  • 75 g făină
  • 75 g unt
  • 75 g pesmet
  • 2 linguri hrean ras
  • l albuş
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • rozmarin

 

Mod de preparare:

Friptura de vita cu galuste de hrean: Speli carnea, o tai felii pe care le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei, doar cât să se rumenească.

Cureţi ceapa şi morcovul, tai ceapa solzişori şi morcovul bastonaşe, le căleşti în unt şi le scoţi pe o farfurie.

Te ocupi de sos pe care îl faci astfel: Peste grăsimea rămasă în tigaie adaugi oţetul, vinul roşu, zahărul, foi de dafin, cimbru, rozmarin şi boabe de piper şi laşi să fiarbă până vinul scade cu 1/3 din cantitate.

Intr-un vas care merge la cuptor aşezi carnea de vită, legumele, 2 linguri de făină şi 600 ml de apă şi dai totul la cup­tor, la foc mic pentru 2 ore şi jumătate.

In acest timp pregăteşti găluştele: amesteci făina cu untul, pesmetul, hreanul ras, albuşul bătut şi pui sare, piper, cimbru şi rozmarin după gust. Din compoziţia obţinută formezi găluşte pe care le coci pe baie de aburi.

Aduci la masă pe un platou, friptura stropită cu sosul de vin alături de legume şi găluştele de hrean.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.