Friptura de vita cu garnitura de pere
PrinteazaFriptura de vita cu garnitura de pere din: muschi de vita, pere, ulei, sare, piper, cimbrisor, vin, apa, zahar, scortisoara, anason, cuisoare.
- 4 felii de muşchi de vită, groase de un deget
- 4 pere
- ulei
- sare
- piper
- cimbrişor proaspăt
- 500 ml vin alb
- 500 ml apă
- 5 linguri cu zahăr
- 1 baton de scorţişoară
- 3 steluţe de anason
- câteva cuişoare
Mod de preparare:
Condimentează carnea cu sare şi piper, încălzeşte puţin ulei într-o tigaie şi prăjeşte-o pe ambele părţi, la foc iute, până devine maronie. Scoate carnea pe un platou.
Taie perele în patru şi îndepărtează cotorul şi codiţele, păstrând coaja. într-o cratiţă pum apa, vinul, zahărul, scorţişoara, anasonul şi cuişoarele, adaugă perele şi pune pe foc.
După ce apa a început să fiarbă, lasă încă 5 minute, apoi ia cratiţă de pe foc. Lasă perele în zeamă până când sosul se răceşte puţin.
Pune friptura pe farfurie, alături pune felii de pere şi decorează cu cimbrişor proaspăt. Serveşte preparatul cu o cremă de unt cu verdeaţă.
Pofta buna!