Friptura de vita la gratar cu sparanghel din: friptura de vita, scortisoara, cuisoare, seminte de anason, cardamom, bourbon, smantana, sare, piper, miere, sparanghel,ulei de masline.
Ingrediente:
1 buc friptura de vita
1 baton de scortisoara
2 linguri de cuisoare
2 linguri seminte de anason
5-6 pastai de cardamom
90ml bourbon
1 ceasca smantana
Sare
piper
usturoi
ulei de masline
3 lingura de miere
1 buchet sparanghel
Mod de preparare:
Amestecati cuisoare, cardamom, scortisoara si anason in 2 boluri diferite, iar in unul din ele nu puneti scortisoara.
In castronul cu condimente fara scortisoara se adauga 2 linguri de miere, ulei de masline, 2 linguri sare, piper, 2 catei de usturoi tocat si se amesteca bine.
Frecati friptura cu amestecul fara scortisoara. Lasati la marinat cel putin 1 ora.
Scoateti friptura din frigider cu cel putin o ora inainte de preparare. Se amesteca condimentele ramase cu restul de ingrediente, exceptanad bourbonul si se aduce la fierbere intr-o cratita mica, apoi se reduce focul la mic.
Dupa ce sosul s-a redus la jumatate, se toarna 70 ml bourbon.
Fierbeti neacoperit timp de 2 minute, apoi se acopera si se pastreaza la foc mic pana inainte de servire.
Se adauga restul de bourbon si 1 lingura de miere intr-un bol mic si se amesteca bine.
Pregatiti gratarul si gatiti carnea pentru 3-4 minute pe fiecare parte, ungeti cu amestecul de miere.
Scoateti de pe gratar si lasati sa stea timp de 5 minute inainte de taiere.
Puneti sparanghelul pe gratar si frigeti cateva minute pe toate partile.
Taiati carnea felii si serviti cu sparanghel si sos.
Friptura de vita marinata in usturoi din: friptura de vita, sprite, ulei de canola, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 bucata friptura de vita 350 ml sprite 1/4 ceasca ulei de canola 2 catei de usturoi, ras sare piper Mod de preparare: Puneti friptura intr-o punga mare de plastic, cu toate ingredientele pentru marinata. Inchideti […]
O reteta simpla si gustoasa de Friptura de vita cu gutui si usturoi din: ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, gutui carne de vita, rosii, pasta de rosii, piure de rosii, scortisoara, frunze de dafin, ienibahar, vin rosu si paste. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 10 cepe mici, taiate in jumate 3 catei […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.