Friptura de vita la gratar
PrinteazaO reteta de friptura de vita la gratar din: carne de vita, ulei de floarea soarelui, sare, patrunjel si unt. Va recomandam o friptura de vita usor de pregatit, dar absolut delicioasa.
- 500 g carne de vita
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- sare
- 1 legatura patrunjel
- 100 g unt
Mod de preparare:
Se taie carnea felii groase. Se infierbanta gratarul, se unge cu ulei si se aseaza bucatile de carne – felii de muschi sau antricoate. Se pune gratarul pe jar bun ca sa ramana carnea in sange si in timp ce se frige se sareaza. Nu se intorc feliile pe gratar pana nu apare sangele deasupra si nu se inteapa carnea cu furculita ca sa nu curga sucurile.
Daca aveti carne de vitel preparati-o pe un foc mai mic ca sa fie bine fripta, deoarece vitelul nu trebie consumat in sange. Friptura de vita la gratar se serveste cu unt proaspat si patrunjel verde tocat.
Friptura de vita la gratar
Pofta buna!