Friptura de vita inabusita
PrinteazaFriptura de vita inabusita din: spata de vita, morcovi, ceapa, usturoi, unt, ulei, cimbru, busuioc, oregano, rozmarin, ardei, piper, sare, fasole verde.
Ingrediente:
- 1,5 kg spată de vită
- 500 g morcovi
- 2 cepe
- 5 căţei de usturoi
- 200 ml vin roşu
- 2 linguri de unt
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui
- 1 legătură de cimbru
- 1 legătură de busuioc
- 1 legătură de oregano
- 2-3 fire de rozmarin
- 1 linguriţă de ardei roşu
- 1 linguriţă de boabe de piper negru
- 4 linguri sare de mare
Pentru garnitură:
- 300 g fasole verde unt pentru înăbuşit
Mod de preparare Friptura de vita inabusita:
Pasaţi într-un blender electric sarea, piperul negru, cimbrul, busuiocul, piperul roşu, rozmarinul şi oregano.
Asezonaţi carnea cu acest amestec de condimente.
Incingeţi untul şi uleiul într-o oală cu mânere rezistente la temperaturi ridicate.
Prăjiţi carnea pe toate părţile, până când capătă o culoare auriu- maronie.
Luaţi carnea din oală şi, în aceeaşi grăsime, prăjiţi usturoiul presat, ceapa feliată şi morcovii tăiaţi grosier până când se caramelizează.
Turnaţi vinul, aşezaţi carnea la loc, puneţi capacul, apoi introduceţi oala în cuptorul preîncălzit la 100°C. Lăsaţi-o în cuptor 8-10 ore.
Clătiţi, curăţaţi fasolea verde şi gătiţi-o la abur 10- 15 minute. Căliţi-o apoi în puţin unt.
Când este gata, tăiaţi carnea în felii şi serviţi-o cu garnitură de fasole verde.
Pofta buna!