Friptura de vita cu legume calite
PrinteazaO reteta savuroasa si gustoasa de Friptura de vita cu legume calite din: muschi de vita, morcovi, varza, lamaie, sos worcestershire, ulei, sos de soia, boabe de soia si taitei cu ou.
- 350 g muschi de vita, fara grasime si taiat fasii de 1 cm grosime
- 2 morcovi mari, curatati si taiati in jumatate pe lungime, apoi rondele subtiri
- o varza mare (aprox. 350 g), tocata fasii
- 1 chitra (lamaie verde), taiata sferturi, pentru servit
- 1 lingurita sos Worcestershire
- 1 lingurita pudra de ghimbir
- 3 linguri ulei
- 3 linguri sos de soia
- 175 g boabe de soia congelate
- taietei cu ou, fierti, pentru servit
Mod de preparare:
Amesteca carnea de vita cu ghimbirul, sosul de soia si sosul Worcestershire si lasa la marinat 10 min sau pana la 30 min., daca ai mai mult timp.
Incinge uleiul intr-o tigaie sau mai bine intr-un wok, adauga morcovii si carnea de vita marinata si caleste-le la foc potrivit 3 minute.
Adauga varza si caleste 2 min. Adauga boabele de soia si tine pe foc pana cand boabele sunt bine patrunse.
Serveste cu taitei de ou si cu sferturi de lamaie.
Friptura de vita cu legume calite
Pofta buna!