Friptura de vita cu legume si pesto
PrinteazaFriptura de vita cu legume si pesto din: telina, morcovi, salote, telina apio, ulei de masline, antricoate de vita, andiva, patrunjel, alune caju, usturoi, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie si parmezan.
- 250 g telina, curatata si taiata cubulete
- 300 g de morcovi, taiati in sferturi pe lungime
- 3 salote mari, taiate in sferturi
- 3 tulpini de telina Apio, taiate pe jumatate pe lungime, plus o mana de frunze
- 2 1/2 linguri ulei de masline
- 2 bucati antricoate de vita a cate 250 g fiecare
- 1 andiva alba sau rosie, frunzele separate, cu inima taiata in sferturi
pentru pesto:
- 1 legatura mica de patrunjel
- 25 g de alune caju
- 1 catel mic de usturoi
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 3 linguri de parmezan ras
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 220°C. Pune toate legumele, în afară de andive, într-o tavă nonaderentă.
Stropeşte-le cu 2 linguri de ulei de măsline şi asezonează-le. Amestecă totul şi împrăştie legumele într-un singur strat.
Dă-le la cuptor timp de 45 de minute, întorcându-le o dată sau de două ori, până când se înmoaie şi se rumenesc uşor.
Intre timp, pregăteşte pesto. Pune pătrunjelul, alunele caju şi usturoiul într-un robot de bucătărie.
Mixează-le până când obţii un sos cremos, apoi adaugă uleiul de măsline, zeama de lămâie, parmezanul şi asezonează.
Poţi ajusta grosimea sosului adăugând mai mult ulei, dacă doreşti.
Incinge o tigaie. Masează carnea cu uleiul rămas şi asezoneaz-o.
Frige bucăţile pe ambele părţi timp de 4 minute sau mai mult, ţinând cont de grosimea cărnii. Lasă friptura să se odihnească timp de 5 minute, acoperita cu folie de aluminiu.
Amesteca frunzele de andiva cu cele de telina Apio si cu legumele coapte.
Serveste-le impreuna cu friptura si cu sosul pesto.
Friptura de vita cu legume si pesto
Pofta buna!
Foarte buna friptura de vita, adevarul este ca nu am incercat niciodata cu sos pesto