Stir-Fry de Vită și Legume: Rețetă delicioasă și sănătoasă din: carne de vita, ulei de susan, ceapa, usturoi, morcov, ardei, broccoli, sos de soia, ghimbir, sare, piper, seminte de susan, otet de orez. Ingrediente: 300g carne de vită, tăiată felii subțiri 2 linguri ulei de susan 1 ceapă, feliată subțire 2 căței de usturoi, […]
Friptură de vita cu legume
PrinteazaFriptură de vita cu legume din: morcovi, usturoi, ceapa, rosii, tulpini de telina, sunca de praga, ulei de masline, piept de vita, sare, boabe de piper, foi da dafin, vin alb sec, supa si unt.
- 2 morcovi
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa mare
- 5 rosii
- 2 tulpini de telina
- 100 g sunca de Praga
- 3 linguri ulei de masline
- 1 kg piept de vita cu grasime
- sare
- piper
- 15 boabe de piper
- 2 foi de dafin
- 500 ml vin alb sec
- 1 l supa
- 50 g unt
Mod de preparare:
Curăţaţi morcovii, usturoiul şi ceapa. Opăriţi roşiile şi îndepărtaţi-le pielea.
Tăiaţi totul cubuleţe, mai puţin carnea de vită; pe care prăjiţi-o, săraţi-o, piperaţi-o şi scoateţi-o pe un platou.
Căliţi legumele, mirodeniile şi şunca cea 5 min. în grăsime.
Adăugaţi carnea, vinul şi 750 ml supă, daţi totul într-un clocot şi apoi la cuptor cea 3 ore.
Scoateţi carnea, adăugaţi untul şl restul de supă în sos şl amestecaţi.
Tăiaţi carnea felii şi serviţi-o cu piure de cartofi.
Friptură de vita cu legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Stir-Fry de Vită și Legume: Rețetă delicioasă și sănătoasă
Pofta buna!