Friptură de vita cu legume

Printeaza

Friptură de vita cu legume din: morcovi, usturoi, ceapa, rosii, tulpini de telina, sunca de praga, ulei de masline, piept de vita, sare, boabe de piper, foi da dafin, vin alb sec, supa si unt.

 

Ingrediente:Friptura_de_vita_cu_legume

  • 2 morcovi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 5 rosii
  • 2 tulpini de telina
  • 100 g sunca de Praga
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 kg piept de vita cu grasime
  • sare
  • piper
  • 15 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 500 ml vin alb sec
  • 1 l supa
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Curăţaţi morcovii, usturoiul şi ceapa. Opăriţi roşiile şi îndepărtaţi-le pielea.

Tăiaţi totul cubuleţe, mai puţin carnea de vită; pe care prăjiţi-o, săraţi-o, piperaţi-o şi scoateţi-o pe un platou.

Căliţi legumele, mirodeniile şi şunca cea 5 min. în grăsime.

Adăugaţi carnea, vinul şi 750 ml supă, daţi totul într-un clocot şi apoi la cuptor cea 3 ore.

Scoateţi carnea, adăugaţi untul şl restul de supă în sos şl amestecaţi.

Tăiaţi carnea felii şi serviţi-o cu piure de cartofi.

 

Friptură de vita cu legume

Friptura_de_vita_cu_legume

 

Pofta buna!

 

 

 

poate iti place si:

retete

Stir-Fry de Vită și Legume: Rețetă delicioasă și sănătoasă

Stir-Fry de Vită și Legume: Rețetă delicioasă și sănătoasă din: carne de vita, ulei de susan, ceapa, usturoi, morcov, ardei, broccoli, sos de soia, ghimbir, sare, piper, seminte de susan, otet de orez.   Ingrediente: 300g carne de vită, tăiată felii subțiri 2 linguri ulei de susan 1 ceapă, feliată subțire 2 căței de usturoi, […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.