Friptură de vită în marinată picantă

Printeaza

Friptura de vita in marinata picanta din: boabe de piper, nucsoara, cuisoare, ghimbir, coniac, vin rosu, pulpa de vita, zarzavat de supa, ulei, cimbru, supa, ceapa, unt, morcovi, praz, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 linguriţă boabe de piper
  • 1/2 lin­guriţă nucşoară măcinată
  • 1/2 linguriţă cuişoare măcinate
  • 1/2 linguriţă ghimbir măcinat
  • 50 ml coniac
  • 750 ml vin roşu
  • 1 kg pulpă de vită
  • 1/2 legătură zarzavat de supă
  • 2 linguri ulei
  • 4 cuişoare
  • 1 fir cimbru
  • 750 ml supă
  • 6 cepe franţuzeşti
  • 1 lingură unt
  • 400 g morcovi
  • 1 fir praz
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

amestecă într-o pungă coniacul cu vin roşu, boa­be de pipec, nucşoară şi ghimbir.  introduce carnea în această pungă şi se închide.

dă la frigider şi se lasă să se marineze o zi, după care se întoarce.

pregăteşte şi se taie zarzavatul de supă. Se scoate carnea din marinată şi se şterge. prăjeşte cu legu­mele în ulei încins.

adaugă cuişoare şi cimbru. Se toarnă marinata şi supa şi se acoperă vasul; se lasă să fiarbă 2 ore.

curăţă ceapa franţuzească, se taie în două pe lung şi se prăjeşte în unt.

adaugă puţină apă şi se acoperă vasul; se lasă să se înăbuşe cca 10 min. pregătesc morcovii şi prazul şi se taie fâşii.

opăresc cca 2 min. în apă cu sare, apoi şe lasă să se scurgă. scoate carnea, se strecoară zeama şi se dă în clocot până ce-şi reduce volumul la 250 ml; se con­dimentează. serveşte.

 

 

Friptură de vită în marinată picantă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.