Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale
PrinteazaFriptura de vita cu morcovi si suc de portocale din: morcovi, margarina, sare, piper, portocala, miere, busuioc, sare, piper, muschi de vita, ulei.
Ingrediente:
- 800 g morcovi
- 20 g unt sau margarina
- sare, piper
- 1 portocala (250 g)
- 1 lingura de miere,
- cateva frunzulite de busuioc
- sare, piper
- 4 felii antricot sau muschi de vita (a 150 g fiecare)
- 3 linguri ulei.
Mod de preparare:
Se spala morcovii, se curata, se taie felii subtiri si se calesc circa 3 minute in untul incins.
Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se patrunda circa 5 minute, adaugand, eventual, putina apa.
Se stoarce portocala, se toarna zeama impreuna cu mierea peste morcovi si se lasa sa mai fiarba incet fara capac aproximativ 5 minute.
Se spala busuiocul, se scutura bine si se taie marunt.
Bucatile de carne spalate si zvantate se presara cu piper, dupa care se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte, in uleiul incins.
Morcovii se amesteca cu busuiocul tocat, se gusta de sare si piper si se servesc impreuna cu carnea prajita.
Ca garnitura: taietei sau cartofi.
Pofta buna!
Imi place friptura de vita. Eu o pregatesc cu vin. O sa probez si reteta voastra. Abia astept sa vad cum iese cu suc de portocale.