Andivele cu ricotta și miere reprezintă o combinație inedită și delicioasă care impresionează papilele gustative cu arome dulci și cremoase. Această rețetă ușoară și sofisticată poate fi servită ca aperitiv sau gustare elegantă pentru orice ocazie specială. Reteta Andive cu Ricotta și Miere […]
Friptura de vita cu morcovi
PrinteazaFriptura de vita cu morcovi din: carne de vita, faina, sare, piper, ulei de masline, ceapa rosie, morcovi, bacon, vin rosu, supa de vita, frunze de dafin si cimbru.
Ingrediente:
- 1Kg. carne de vita
- 1 masura faina alba
- sare si piper negru proaspat macinat
- 2 liguri ulei de masline
- 2 cepe rosii, curatate si taiate in 4
- 500g morcovi, curatati si taiati pe lungime, daca sunt mai mari
- 100g bacon felii
- 200ml vin rosu de calitate
- circa 600ml supa de vita, fierbinte
- 1 frunza de dafin
- cateva crengute de cimbru
Mod de preparare:
Setati cuptorul la 150 grade C. Indepartati grasimea de pe carne. Amestecati faina cu sare si piper pe o farfurie.
Dati carnea prin faina. Incingeti 1 lingura de ulei intr-o tigaie. Adaugati carnea si prajiti-o timp de cateva minute pe ambele parti.
Puneti carnea intr-o oala adanca. Adaugati ceapa, morcovii si baconul cu inca putin ulei si gatiti timp de 5-8 minute.
Turnati vinul si supa de vita. Adaugati frunza de dafin si cimbrul. Puneti capacul si gatiti timp de 4-5 ore, verificand ocazional.
Friptura de vita cu morcovi
Pofta buna!
Pastilla: Plăcintă Marocană – Un amestec de istorie, cultură și Rețeta Originală
Pastilla, cunoscută și sub numele de Bastilla, este un exemplu remarcabil de fuziune culinară, reflectând influențe culturale variate și o istorie fascinantă. Acest fel de mâncare, cu aromele sale îndrăznețe și textura sa unică, este o mărturie a evoluției gastronomiei în contextul schimburilor […]