Friptura de vita cu pastă de dovleac si linte
PrinteazaFriptura de vita cu pastă de dovleac si linte din: friptura de vita, mustar, sare, piper, ulei, zarzavat de supa, boabe de mustar, supa, mere, ceapa, usturoi, pulpa de dovleac, unt, linte, lapte, nucsoara.
- 1 kg friptura de vita
- 2 linguri mustar
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 300 g zarzavat de supa (radacinoase)
- 1 lingura boabe de mustar
- 800 ml supa
- 2 mere
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 500 g pulpa de dovleac
- 2 linguri unt
- 200 g linte
- 100 ml lapte fierbinte
- nucsoara rasa
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se unge carnea cu muştar, se sărează, se piperează şi se prăjeşte în ulei. Se adaugă legume şi boabe de muştar. Se stinge cu 500 ml supă şi se dă în clocot; apoi se lasă să se înăbuşe la cuptor cca 90 min.
Se decojesc merele şi se curăţă de cotoare. Se toacă ceapa, usturoiul, merele şi dovleacul. Se călesc într-o lingură de unt. Se adaugă restul de supă, se dă în clocot şi se acoperă cu un capac. Se înăbuşă 30-35 min. Se fierbe lintea în apă 30 min.
Se scurge amestecul de dovleac; se adaugă laptele şi restul de unt şi se pasează. Se sărează şi se piperează pasta.
Friptura de vita cu pastă de dovleac si linte
Pofta buna!