Friptura de vita cu salata de ardei copti
PrinteazaFriptura de vita cu salata de ardei copti din: orez decorticat, ardei, ceapa rosie, ulei de masline, friptura de vita, nasturel, zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 85 g de orez decoricat, clatit
- 1 ardei rosu si unul galben, curatat de seminte si taiati in fasii
- 1 ceapa rosie, taiata in 8 bucati
- 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru friptura
- 1 friptura mare, de circa 300 g curatata de orice urma de grasime
- 50 g nasturel (valeriana), tocat grosier
- zema de la 1/2 lamaie, plus sferturi pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Pune orzul decorticat intr- o oala mare cu apa. Da-l in clocot si lasa-l sa fiarba la foc mare 25-30 de minute sau pana cand se inmoaie. Scurge-l bine si transfera-l intr-un bol.
Intre timp, incinge cuptorul la 200C. Pune fasiile de ardei pe o tava de copt, impreuna cu bucatile de ceapa, acopera-le cu 1 lingura ulei de masline si da-le la cuptor circa 20 de minute.
In timp ce ardeii se coc, freaca friptura cu putin ulei si asezoneaz-o. Gateste-o intr-o tigaie nonaderenta, 3-4 minute pe fiecare parte sau dupa preferinte. Las-o deoparte cateva minute.
Amesteca ardeii copti si ceapa cu orzul. Incorporeaza nasturelul, zeama de lamaie, apoi asezoneaza.
Taie friptura felii subtiri si aranjeaza-le peste salata. Serveste cu bucati de lamaie daca vrei.
Friptura de vita cu salata de ardei copti
Pofta buna!