Friptura de vita cu salata de ardei copti

Printeaza

Friptura de vita cu salata de ardei copti din: orez decorticat, ardei, ceapa rosie, ulei de masline, friptura de vita, nasturel, zeama de lamaie.

 

Ingrediente:

  • 85 g de orez decoricat, clatit
  • 1 ardei rosu si unul galben, curatat de seminte si taiati in fasii
  • 1 ceapa rosie, taiata in 8 bucati
  • 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru friptura
  • 1 friptura mare, de circa 300 g curatata de orice urma de grasime
  • 50 g nasturel (valeriana), tocat grosier
  • zema de la 1/2 lamaie, plus sferturi pentru servit (optional)

 

Mod de preparare:

Pune orzul decorticat intr- o oala mare cu apa. Da-l in clocot si lasa-l sa fiarba la foc mare 25-30 de minute sau pana cand se inmoaie. Scurge-l bine si transfera-l intr-un bol.

Intre timp, incinge cuptorul la 200C. Pune fasiile de ardei pe o tava de copt, impreuna cu bucatile de ceapa, acopera-le cu 1 lingura ulei de masline si da-le la cuptor circa 20 de minute.

In timp ce ardeii se coc, freaca friptura cu putin ulei si asezoneaz-o. Gateste-o intr-o tigaie nonaderenta, 3-4 minute pe fiecare parte sau dupa preferinte. Las-o deoparte cateva minute.

Amesteca ardeii copti si ceapa cu orzul. Incorporeaza nasturelul, zeama de lamaie, apoi asezoneaza.

Taie friptura felii subtiri si aranjeaza-le peste salata. Serveste cu bucati de lamaie daca vrei.

 

Friptura de vita cu salata de ardei copti

Friptura_de_vita_cu_salata_de_ardei_copti

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.