Friptură de vită cu salată de orez
PrinteazaO reteta de friptura de vita cu salata de orez din: friptura de vita, rosii uscate, ceapa verde, orez basmati, telina, morcov, dovlecel, ciuperci, patrunjel, radicchio, praf de mustar, zahar pudra, otet de mere, ulei de masline si piper.
- 450 g friptura de vita slaba taiata in cubulete de 1 cm
- 55 g rosii uscate, rehidratate in prealabil
- 4 fire de ceapa verde taiate fin
- 2 linguri codite de ceapa verde tocate
- 250 g orez Basmati spalat
- 1 coada de telina taiata in rondele
- 1 morcov dat pe razatoarea mare
- 1 dovlecel dat pe razatoarea mare
- 85 g ciuperci albe taiate in feliute subtiri
- 4 linguri patrunjel tocat
- frunze de radicchio sau alt fel de salata (optional)
Pentru dressing:
- 1 lingura praf de mustar
- 0.5 lingurita zahar pudra
- 2 linguri otet de mere
- 3 linguri ulei de masline
- piper dupa gust
Mod de preparare:
Intai se prepara dressingul. Se pun intr-un castron mare praful de mustar si zaharul si se amesteca cu otetul pana se obtine o crema moale. Se amesteca bine cu uleiul. Se presara piper dupa gust.
Se adauga in castron carnea de vita, rosiile uscate, ceapa verde si coditele de ceapa verde si se amesteca bine toate ingredientele cu dressingul. Se acopera si se tin la frigider cel putin 30 de minute (sau maximum 8 ore).
Intre timp se fierbe orezul intr-o cratita cu apa clocotita, 8-10 minute sau pana cand incepe sa se inmoaie. Se scurge bine si se intinde pe o tava pentru a fi uscat in totalitate.
Dupa ce orezul s-a uscat, se pune intr-un castron si se amesteca in el telina, morcovul, dovlecelul, ciupercile si patrunjelul. Se acopera si se dau la rece pana in momentul servirii.
Cu aproximativ 10 minute inainte de a se servi, se scot din frigider carnea marinata si salata de orez. Optional, se pot aranja pe patru farfurii frunze de salata. Se amesteca salata de orez cu carnea marinata. Se aranjeaza peste frunzele de salata si se serveste.
Friptură de vită cu salată de orez
Pofta buna!