Friptura de vita cu salsa si mamaliga
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de vita cu salsa si mamaliga din: antricot de vita, lamaie, ceapa, usturoi, cimbru, rosii, ardei iute, lamaie, ceapa, busuioc verde si ulei de masline.
- 2 kg antricot de vita, dezosat
- 1 lamaie
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- cimbru
sos salsa:
- 3 rosii
- 2-3 ardei iuti verzi
- 2 lamai
- 1 ceapa
- 2-3 crengute busuioc verde
- 50 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Se pune carnea la marinat timp de i2hîntr-un baiţ, preparat din zeamă de lămâie, ceapă şi usturoi tocat, cimbru, sare şi piper. Se acoperă cu folie de plastic şi se puneîn frigider.
Grătarul se încinge. Se frige carnea pe grătar în funcţie de cât de pătrunsă se doreşte să fie; de obicei se alege varianta medie – în acest caz antricotul se frige timp de 10 minute pe fiecare parte.
Pentru varianta în sânge, se va frige 5 minute pe fiecare parte, iar pentru varianta bine pătrunsă, 15 -20 minute. După ce s-a prăjit, se taiefâşii subţiri.
Friptura se serveşte fierbinte, cu mămăligă alături şi cu sos salsa preparat astfel: ceapa, ardeii fără seminţe, roşiile decojite se taie foarte mărunt, se combină cu zeama de lămâie, sarea, coriandrul şi uleiul de măsline.
Se lasă la marinat, cel puţin o oră înainte de servire, sau se pregăteşte cu o zi înainte.
Friptura de vita cu salsa si mamaliga
Pofta buna!