Friptura de vita – frageda si aromata din: carne de vita, usturoi, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, cimbru. Există multe rețete delicioase pentru friptura de vită, iar cea mai bună depinde de preferințele personale. În general, o friptură de vită excelentă se obține prin alegerea unui bucată de carne de calitate, lăsarea acesteia să […]
Friptura de vita cu sos de capere
PrinteazaFriptura de vita cu sos de capere din: carne de vita, ceapa, ulei, smantana, faina, capere, patrunjel, lamaie, orez, sare, piper, unt.
- 400 g carne de vită
- 400 g ceapă roşie
- 500 g supă de legume
- 2 linguri ulei
- 150 ml smantana
- 2 linguri făină
- 40 g capere
- 80 g orez
- 20 g unt
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune la fiert puţină apă, iar când dă în clocot, toarnă orezul.
Intre timp, carnea se taie fâşii, care se prajesc în ulei încins 6-8 minute, apoi se scot şi se păstreaza la cald.
Ceapa roşie se taie rondele subţiri, se căleşte în uleiul rămas, se adaugă supa de legume şi se lasă la fiert 3-4 minute.
Făina se omogenizează bine cu smântână şi se drege supa.
Carnea se stropeşte cu zeamă de lămâie, se adauga caperele, sare şi piper după gust, apoi se toarnă în sos.
Se lasă să mai dea câteva clocote. Pătrunjelul tocat se freaca bine cu unt, apoi se omogenizează cu orezul fiert.
Friptura se serveşte cu garnitură de orez.
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura de vita – frageda si aromata
Friptura de vita cu gutui si usturoi de Jamie Oliver
O reteta simpla si gustoasa de Friptura de vita cu gutui si usturoi din: ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, gutui carne de vita, rosii, pasta de rosii, piure de rosii, scortisoara, frunze de dafin, ienibahar, vin rosu si paste. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 10 cepe mici, taiate in jumate 3 catei […]
Pofta buna!