Friptură de vită cu sos de ceapă
PrinteazaO reteta de friptura de vita cu sos de ceapa din: boabe, pudra de mustar, cimbru, semitne de telina, ulei, pulpa de vita, faina, concentrat de vita, chutney de ceapa si marmite.
- 1 lingura boabe de piper negru
- 1 lingura pudra de mustar
- 1 lingura de cimbru uscat
- 1 lingurita seminte de telina
- 1 lingura ulei
- 2 kg pulpa superioara de vita
pentru sos:
- 4 linguri de faina
- 2 cuburi concentrat de vita
- 3 linguri chutney de ceapa
- 2-3 lingurite de marmite
Mod de preparare:
Se zdrobeşte piperul împreună cu pudra de muştar, cimbrul, seminţele de ţelină Apio şi puţină sare într-un mojar cu pistil. Se adaugă uleiul şi se amestecă bine. Se masează bine carnea de vită cu acest amestec şi se lasă peste noapte la marinat. Se scoate din frigider cu o oră înainte de coacere.
Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5 şi se aşază carnea de vită într-o tavă mică. Se coace 55 de minute pentru ca friptura să fie în sânge sau 1 oră şi 10 minute dacă îţi place bine făcută.
Se scoate din cuptor, se aşază pe un platou, se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă 30 de minute.
Pentru sos, se folosesc sucurile lăsate de friptură în tavă. Se toarnă tot lichidul într-un borcan şi se lasă să se separe. Se scot două linguri de grăsime şi se pun în tavă. Se aşază tava pe foc şi se adaugă făina, cuburile de vită, chutney-ul şi Marmite.
Se ţine pe foc un minut, amestecând bine ca să se dezlipească resturile de friptură de pe fundul tăvii, apoi se toarnă treptat 750ml de apă fierbinte. Se fierbe până se obţine un sos gros, care se păstrează cald până se serveşte cu friptura, tăiată felii.
Friptură de vită cu sos de ceapă
Pofta buna!