Friptura de vita cu sos de piper si coniac
PrinteazaFriptura de vita cu sos de piper si coniac din: ulei, friptură vită, unt, boabe piper colorate, coniac, smântână.
Ingrediente:
- 1 lingură ulei
- 500 g friptură vită
Ingrediente pentru sos:
- 1 lingură unt
- 3 linguri boabe piper colorate
- 140 ml coniac
- 150 ml smântână
Mod de preparare:
Incingi o lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu. Pui bucata de carne şi o laşi să se rumenească pe ambele părţi, în funcţie de cât de bine vrei să fie făcută.
In altă tigaie, topeşti untul şi adaugi boabele de piper. Torni coniacul şi laşi să fiarbă până nu mai face bule, cam 1-2 minute. Torni smântână. Laşi să fiarbă 2-3 clocote şi apoi torni peste carne.
Poţi servi, dacă vrei, alături de un cartof copt în coajă.
Friptura de vita cu sos de piper si coniac
Pofta buna!