Friptura de vita cu sote de legume
PrinteazaFriptura de vita cu sote de legume din: vita, spanac, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, rosii, telina, ardei gras, masline, capere, oregano, otet balsamic.
- 200g file de vita fara grasime
- 140gr de spanac proaspat
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa rosie, feliata
- 2 catei de usturoi, feliat
- 400g de rosii tocate, din conserva
- 2 tulpini de telina, feliata
- 1 ardei gras portocaliu, curatat de seminte, taiat in sferturi si feliat
- 25g de masline fara samburi, injumatatite
- 1 lingura de capere
- 1/2 lingurita de oregano uscat
- 1 lingurita de otet balsamic
Mod de preparare:
Incinge putin ulei de masline intr-o cratita nonaderenta, apoi pune in ea ceapa si usturoiul.
Acopera-le si caleste-le 5 minute, amestecand o data, la jumatatea perioadei, pană cand se rumenesc.
Adaugati rosiile si o cana cu apa, urmata de toate celelalte ingrediente, cu exceptia carnii si a spanacului.
Amesteca si acopera oala, lasandu-le sa fiarba 30 de minute.
Incinge o tigaie, macina piper peste carne si frige-o oe ambele parti 6 minute in total.
Las-o sa se odihneasca in timp ce oparesti spanacul intr-o oala acoperita, la foc mic.
Transfera legumele pe 2 farfurii, asaza deasupra spanacul, apoi feliaza carnea si aranjeaz-o deasupra.
Friptura de vita cu sote de legume
Pofta buna!