Friptura de vita in stil mediteranean
PrinteazaO reteta de friptura de vita in stil mediteranean din: vrabioara de vita, piper, ceapa rosie, rosii cherry, paine, ulei de masline, otet balsamic, frunze de rucola si parmezan.
- 650-700 g vrabioara, taiata felii de 2 cm
- 2 lingurite piper rosu, zdrobit
- 3 cepe rosii, curatate si taiate inele de 1,5 cm
- 700 g rosii cherry pe vrej (cu codite)
- 4 felii groase de paine, prajita
- 3 linguri ulei de masline
- 1 1/2 linguri otet balsamic
- 100 g frunze de papadie sau rucola
- 40 g parmezan, razuit fasii
Mod de preparare:
Presaar carnea cu piperul zdrobit. Infige câte o scobitoare prin fiecare bucată de ceapă. Incinge grătarul la temperatură le 1,5 cm potrivită şi rumeneşte ceapa 3-4 minute pe fiecare parte. Aşază fripturile pe grătar şi rumeneşte 2-3 minute pe fiecare parte pentru a obţine o friptură potrivit de pătrunsă. In ultimele 5 minute, aşază şi roşiile pe grătar.
Aşază carnea pe platoul preîncălzlt şi acoperă cu folie de aluminiu. Lasă friptura să stea 10 minute înainte de a o tăia fâşii oblice. Aşaza felia de pâine prăjită pe platou şi stropeşte cu puţin oţet balsamic şi ulei, apoi aşază deasupra fâşii de carne, ceapă rumenită, roşii şi frunze de păpădie.
Presară fâşii de parmezan şi stropeşte cu restul dle oţet.
Friptura de vita in stil mediteranean
Pofta buna!