Friptura de vita cu boia din: vita, cafea, zahar, boia, oregano, coriandru, parf de mustar, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 2 fripturi de vita 1 linguriță de cafea 1 linguriță zahăr 1/2 linguriță boia 1/2 linguriță oregano 1/2 linguriță de coriandru 1/2 linguriță praf de muștar 1/2 linguriță sare 1/4 linguriță piper 2 linguri […]
Friptura de vita cu suc de portocale
PrinteazaFriptura de vita cu suc de portocale din: morcovi, margarina, sare, piper, portocala, miere, busuioc, sare, piper, muschi de vita, ulei.
Textura: Carnea de vita are o textura ferma, dar este, in acelasi timp, suculenta si zemoasa. Textura variaza in functie de metoda de preparare si de tipul de carne folosit.
Gust: Friptura de vita are un gust bogat si intens, datorita continutului de grasime si aromei distincte a carnii de vita.
Culori: Carnea de vita poate avea o culoare rosie inchisa sau mai deschisa, in functie de tipul de carne si de gradul de gatire.
Compatibilitate: Friptura de vita este adesea servita cu garnituri precum cartofi prajiti, legume sau salate. De asemenea, se pot folosi sosuri pentru a imbunatati gustul.
- 800 g morcovi
- 20 g unt sau margarina
- sare
- piper
- 1 portocala
- 1 lingura de miere,
- busuioc
- 4 felii antricot sau muschi de vita
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Se spala morcovii, se curata, se taie felii subtiri si se calesc circa 3 minute in untul incins.
Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se patrunda circa 5 minute, adaugand, eventual, putina apa.
Se stoarce portocala, se toarna zeama impreuna cu mierea peste morcovi si se lasa sa mai fiarba incet fara capac aproximativ 5 minute. Se spala busuiocul, se scutura bine si se taie marunt.
Bucatile de carne spalate si zvantate se presara cu piper, dupa care se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte, in uleiul incins.
Morcovii se amesteca cu busuiocul tocat, se gusta de sare si piper si se servesc impreuna cu carnea prajita.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!