Friptura de vita cu susan si rondele de ceapa verde

Printeaza

Friptura de vita cu susan si rondele de ceapa verde din: mar, morcovi, ceapa, zahar fin, ghimbir, sos de soia, curmale, usturoi, ardei iute, kiwi, vin de orez, pulpa de vita, ceapa verde, ulei de arahide, seminte de susan, salata verde.

Ingrediente:Friptura_de_vita_cu_susan_si_rondele_de_ceapa_verde

marinata:

  • 1 mar
  • 2 morcovi
  • 2 cepe decojite
  • 60 g zahar fin
  • o bucatica de 5 cm de ghimbir decojit
  • 175 ml sos de soia
  • 30 g curmale uscate fara samburi
  • 4 catei de usturoi decojiti
  • 1 ardei iute
  • 1 kiwi decojit
  • 3 lingurite vin de orez (mirin)

in plus:

  • 600 g pulpa de vita taiata felii subtiri
  • 2 cepe verzi
  • ulei de arahide pentru uns tigaie grill
  • 1 lingura seminte de susan
  • 8 frunze de salata verde

 

Mod de preparare:

Se spală mărul, se taie sferturi şi se curăţă de cotoare. într-o oală se aşază 1 ceapă, merele şi morcovii; se adaugă za­hăr, ghimbir, 130 ml sos de soia, curmale, 2 căţei de usturoi şi ardei iute; se acoperă cu 1 I de apă, se dau în clocot.

Apoi se lasă să mai fiarbă la foc moale cca 45 min. sau până ce lichidul îşi redu­ce volumul castron şi se lasă să se răcească 15-20 min.

Fructul de kiwi se taie sferturi, ceapa se taie în 6 şi se amestecă împreuună cu mirin, restul de sos de soia şi restul de usturoi pisat. Se toarnă deasupra marinata, se amestecă şi în această compoziţie se aşază carnea. Se acoperă cu folie transparentă şi se lasă să se marineze la frigider peste noapte.

Se încinge tigaia şi se unge cu ulei. Se scoate carnea din marinată, se lasă să se scurgă şi se frige cca 1 min. pe fiecare parte. Se aşază pe folie de aluminiu şi se înfăşoară; se lasă să se odihnească cca 4 min.

Ceapa verde se toacă şi se opăreşte cu apă clocotită, apoi se trece imediat prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se aşază pe farfurii câte un pat de frunze de salată şi se pun fripturile, deasupra se presară susan şi rondele de ceapă verde.

Se serveşte alături o garnitură de paste sau de tofu la grătar.

Friptura de vita cu susan si rondele de ceapa verde

Friptura_de_vita_cu_susan_si_rondele_de_ceapa_verde

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Foarte bine arata friptura de vita, nu prea ma impac eu cu ceapa, dar pot s-o fac si fara ceapa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.