Friptura de vita la tava

Printeaza

Friptura de vita la tava din: muschiulet de vita, cartofi, boia, faina, ceapa, rosii, ardei, sare, piper, boia.

Ingrediente:Friptura de vita la tava

  • 800 g muşchiuleţ de vita
  • 400 g cartofi
  • sare
  • boia
  • 2 linguri făină
  • piper
  • 1 ceapă roşie
  • 100 g roşii
  • 100 g ardei

 

Mod de preparare:

Carnea se curăţă de pieliţă, apoi se taie felii. Se crestează marginile feliilor, se condimentează cu sare şi piper, după care se prăjesc în grăsimea încinsă.

Feliile se scot din cratiţă, se păstrează la cald, iar în grăsimea rămasă se căleşte ceapa tăiată rondele.

Se presară boiaua, se adaugă 100 ml de apă, apoi se prăjeşte până scade sosul.

Se pun înapoi feliile de carne, cartofii tăiaţi cuburi, se sărează, se toarnă puţină apă şi se înăbuşă la foc mic aproximativ 10 minute. Se adaugă roşia tăiată sferturi şi ardeii tăiaţi felii.

Se fierb împreună până se înmoaie ingredientele.

Tocăniţa se serveşte presărată cu pătrunjel verde tocat mărunt şi, după preferinţă, cu ardei iute.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Vita cu garnitura de cartofi copti

Friptura de vita cu cartofi copti

Friptura de vita cu cartofi copti din: muschi de vita, faina, sare, piper, ceapa, ulei, cartofi, verdeata. Ingrediente: o bucată muşchi de vita o linguriţa făină de muştar o linguriţă făină sare piper 4 cepe mari 2 linguri ulei Pentru garnitură: cartofi copţi verdeaţă, pentru decor salată de varză roşie fasole verde fiartă   Mod […]

 

Friptura de vita cu salata de porumb

Friptura de vita cu garnitura de pere

Friptura de vita cu garnitura de pere din: muschi de vita, pere, ulei, sare, piper, cimbrisor, vin, apa, zahar, scortisoara, anason, cuisoare. Ingrediente: 4 felii de muşchi de vită, groase de un deget 4 pere ulei sare piper cimbrişor proaspăt 500 ml vin alb 500 ml apă 5 linguri cu zahăr 1 baton de scorţişoară […]

 

Friptura de vita cu sos de hrean

Friptura de vita cu mustar

Friptura de vita cu mustar din: carne, gem, mustar, otet, cimbrisor, ceapa, morcov, telina, vin, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de pe ceafă sare piper 4 linguri gem de portocale 4 linguri muştar 2 linguri oţet de mere 1 linguriţă cimbrişor 1 legătură pătrun­jel verde 2 cepe roşii 1 morcov 100 g ţelină 150 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.