Friptura de vita cu sos de vin rosu din: carne de vita, morcov, pastarnac, sare, piper, telina, dafin, vin, otet, slanina, ulei, pasta de rosii. Ingrediente: 800 g carne de vită 1 morcov 1 păstârnac sare piper 50 g ţelină 1 foaie dafin 4 boabe de piper negru 1 legătură cimbrişor 300 ml vin roşu […]
Friptură de vită cu vin roşu
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de vita cu vin rosu din: usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, friptura de vita, vin rosu, morcovi, ceapa, sunca afumata, faina, coniac, supa, rosii, patrunjel si foi de dafin.
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
- 1 linguriţă de cimbru uscat
- 1,5 kg de friptură de vită
- 250 ml de vin roşu
- 2 morcovi
- 3 cepe
- 100 g de şuncă afumată
- 1 lingură de făină
- 3 linguri de coniac
- 500 ml de supă
- 2 roşii tăiate cubuleţe
- 1/2 de legătură pătrunjel
- 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Ungeţi carnea cu un amestec făcut din usturoiul tocat mărunt, ulei, sare, piper, cimbru şi marinaţi-o 2 ore în vinul roşu.
Curăţaţi legumele şi tăiaţi-le cuburi.
Căliţi şunca şi puneţi-o deoparte. 2 Prăjiţi carnea în grăsimea de la şuncă, apoi scoateţi-o pe un platou.
Căliţi şi legumele cca. 5 minute.
Presăraţi-le cu făină şi stingeţi cu supa, coniacul şi 125 ml de marinată.
Daţi într-un clocot carnea, legumele, roşiile, verdeaţa, foile de dafin şi restul marinatei.
Acoperiţi totul cu un capac şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit cca 3-1/2 ore.
Pasaţi sosul format cu legumele, daţi-l într-un clocot, apoi condimentaţi. Adăugaţi şunca.
Se potriveşte o garnitură de piure de cartofi sau paste.
Friptură de vită cu vin roşu
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura de vita cu sos de vin rosu
Friptura de vita cu sos de vin
Friptura de vita cu sos de vin din: pulpa de vita, sare, vin, ulei de masline, ardei, piper, boia dulce, cimbrisor si pulpa de rosii. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită sare 2 cani vin alb 4-5 linguri ulei de măsline ardei roşu uscat piper boia dulce cimbrişor 400 g pulpă de roşii Mod de preparare: Carnea de […]
Filet mignon cu sos de vin
Filet mignon cu sos de vin din: filet mignon, cartofi, salvie, ulei, unt, faina, zahar, ceapa, morcov, vin. Ingrediente: 4 cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi (1 kg) 2 linguri cu ulei de măsline frunze de salvie sare şi piper negru măcinat 4×175 g filet mignon Pentru sos: un cub de unt 1 ceapă, curăţată […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- friptura de vita cu vin