Friptura de vitel in crusta cu salata verde

Printeaza

Friptura de vitel in crusta cu salata verde din: fileuri de vita, cartofi, faina, ou, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 fileuri de vita
  • 300 g cartofi
  • 1 lingura faina
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Friptura de vitel in crusta cu salata verde: curăţă cartofii şi se rad, apoi se storc. amestecă bine cu făina, oul, sarea şi piperul. spală carnea, se şterge, se sărează şi se piperează pe ambe­le feţe.

Fiecare fileu se îmbracă într-o compoziţie de cartofi şi se presează uşor cu podul palmei.

Uleiul se încinge într-o tigaie mare, se prăjesc fripturile în ulei, la foc mediu câte 5 minu-te pe fiecare parte, până se rumenesc.

Se servesc cu salată verde.

Pofta buna!

Ficat cu boia de ardei

Ficat cu boia de ardei din: ficat, faina, boia de ardei, ulei, sare, piper. Ingredinte: 800 gr. ficat 2 linguri faina 1 lingurita boia de ardei 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare Ficatul, taiat felii uniforme ca marime si grosime, se da prin faina amestecata cu boiaua de ardei si piper. Se […]

Cocktail Dark & Stormy

Cocktail Dark & Stormy – un cocktail clasic, popular în special în Caraibe, care combină romul întunecat cu berea de ghimbir și suc de lime, creând o băutură răcoritoare, cu o aromă echilibrată între dulce și picant. Originar din Bermuda, acest cocktail a devenit un favorit mondial datorită simplității și gustului său unic. Dark & […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.