Cartofi la cuptor cu carne de vitel din: cartofi, carne de vitel, ceapa, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi 500 g carne de viţel o ceapă o conservă cuburi de roşii 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Cartofii tăiaţi felii subţiri se pun 10 minute la fiert în apă cu sare. […]
Friptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi piure sau prăjiţi
PrinteazaFriptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi piure sau prăjiţi din: carne de vitel, ulei, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, sare, piper, boia dulce, cartofi.
Ingrediente:
- 1,200 kg carne de viţel
- 80 g ulei
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2 cepe
- sare
- piper
- boia dulce
- 500 g cartofi
Mod de preparare:
Carnea se spală, se şterge cu un şervet, apoi se sărează, se piperează şi se presară deasupra cu puţină boia dulce.
Se dă la cuptor cu ulei şi cu puţină apă. Cînd este aproape gata se mai pun la tavă morcovul, pătrunjelul şi ceapa toate tăiate julien şi se mai dă la cuptor.
Cînd zarzavatul este făcut, se scoate carnea şi în sosul rămas se mai pune puţină apă, se fierbe şi se strecoară.
Sosul se serveşte la sosiera.
Friptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi piure sau prăjiţi
Cartofi la cuptor cu carne de vitel
Vitel cu cartofi noi
Vitel cu cartofi noi din: rasol de manzat, cartofi noi, ulei, unt, vin alb, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1 bucată rasol de mânzat 1 kg cartofi noi 1/2 l ulei 50 g unt 100 ml vin alb sec 1 crenguţă de rozmarin 1 vârf de cuţit subţire de rozmarin uscat sare piper Mod de […]
Tocanita cu perisoare de vitel si cartofi
Tocanita cu perisoare de vitel si cartofi din: cartofi, morcov, ceapa, usturoi, carne tocata de vitel, orez, ou, rosii, ulei, boia, cimbru, sare, piper, ienibahar, marar.
Pofta buna!