Friptură de viţel cu fasole
PrinteazaO reteta de friptura de vitel cu fasole din: boabe de fasole, slaninuta, usturoi, ulei de masline, rosii decojite, supa de legume, rozmarin, sare, piper, muschi de vitel si cimbru.
- 250 g boabe de fasole alba uscata
- 100 g slaninuta impanata afumata
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 500 g rosii decojite (conserva)
- 200 ml supa de legume
- 1/2 lingurita rozmarin tocat
- sare
- piper
- 8 felii de muschi de vitel (a 80 g)
- 2 lingurite cimbru tocat
Mod de preparare:
Boabele de fasole se pun la înmuiat peste noapte în apă rece. Se taie cubuleţe slăninuţă. Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se scurge fasolea. Se topeşte slăninuţă în puţin ulei; se adaugă usturoiul şi boabele de fasole şi se călesc.
Se adaugă roşiile şi se toarnă supa; se condimentează cu rozmarin, sare şi piper şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 45 de minute. Se încinge cuptorul la 180°C. Se spală carnea, se şterge şi se bate. Se sărează, se piperează şi se presară cimbru.
Se taie 8 bucăţi de hârtie de copt de 20 x 20 cm fiecare. în mijlocul fiecăreia dintre ele se aşază o parte din compoziţia de fasole şi se pune deasupra câte o felie de carne de viţel. Se înfăşoară în hârtie şi se leagă pacheţelul ca un sac. Se coace la cuptor cca 20 min. Se deschide pacheţelul şi se serveşte.
Friptură de viţel cu fasole
Pofta buna!