Friptură de viţel cu fasole

Printeaza

O reteta de friptura de vitel cu fasole din: boabe de fasole, slaninuta, usturoi, ulei de masline, rosii decojite, supa de legume, rozmarin, sare, piper, muschi de vitel si cimbru.

Ingrediente:Friptură de viţel cu fasole

  • 250 g boabe de fasole alba uscata
  • 100 g slaninuta impanata afumata
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 500 g rosii decojite (conserva)
  • 200 ml supa de legume
  • 1/2 lingurita rozmarin tocat
  • sare
  • piper
  • 8 felii de muschi de vitel (a 80 g)
  • 2 lingurite cimbru tocat

 

Mod de preparare:

Boabele de fasole se pun la înmuiat peste noapte în apă rece. Se taie cubuleţe slăninuţă. Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se scur­ge fasolea. Se topeşte slăninuţă în puţin ulei; se adaugă usturoiul şi boabele de fasole şi se călesc.

Se adaugă roşiile şi se toarnă supa; se condimentează cu rozmarin, sare şi piper şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 45 de minute. Se încinge cuptorul la 180°C. Se spală carnea, se şterge şi se bate. Se sărează, se piperează şi se presară cimbru.

Se taie 8 bucăţi de hârtie de copt de 20 x 20 cm fiecare. în mijlocul fiecăreia dintre ele se aşază o parte din compoziţia de fasole şi se pune deasupra câte o felie de carne de viţel. Se înfăşoară în hârtie şi se leagă pacheţelul ca un sac. Se coace la cuptor cca 20 min. Se deschide pacheţelul şi se serveşte.

Friptură de viţel cu fasole

Friptură de viţel cu fasole

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.